Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ

Οι καταθέσεις των Ελλήνων, αλλά και των άλλων πολιτών της Ε.Ε. στα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση τη χθεσινή απόφαση του ECOFIN, είναι απολύτως εγγυημένες τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά άτομο και ανά τράπεζα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.....

Επιπλέον, στην Ελλάδα, όπου για τις τράπεζες έχει ήδη διατεθεί ποσό 50 δισ. ευρώ για τη θωράκισή τους, οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους, τονίζει το υπουργείο και χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή τη περί του αντιθέτου φημολογία που αναπτύσσεται.
Υπενθιμίζεται πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν χθες σε συμφωνία - συμβιβασμό σχετικά με τους νέους κανόνες που θα αφορούν την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί αναταραχή και χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το βάρος της διάσωσης θα επωμίζονται οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις, ωστόοσω, κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: