και υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευ.Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που του απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσφέροντας το παράσημο στον κάπτεν Γιουέι Τζιαφού ως «πράξη αναγνώρισης και τιμής».
Εξαίροντας ακόμη τη «ζωτική συνεισφορά» του καπετάνιου Γουέι στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης, αλλά επίσης στην ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών και την επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία», ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της «στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η συγκεκριμένη επένδυση».
Η επιλογή του Πειραιά «έδωσε γρήγορη πρόσβαση στη ευρωπαϊκή αγορά και άμεση πρόσβαση σε τρείς ηπείρους» παρατήρησε ακόμη και τόνισε καταληκτικά ότι «η Ελλάδα εξέλαβε την κινεζική επένδυση ως μια ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, τις υποδομές και την υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού μας».
Εξαιρετικά εγκάρδιος ο πρόεδρος της Cosco υπογράμμισε την «τιμή» που του έγινε με την απονομή του παρασήμου - που αποτελεί «μια αναγνώριση αλλά και μια ενθάρρυνση να προωθήσω περαιτέρω τη δουλειά μου».
Ο καπετάνιος Γουέι παρατήρησε πως η παρούσα επένδυση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που έχει «μια ευρύτερη και μακρά προοπτική», σημείωσε πως είχε γόνιμες συζητήσεις στην Αθήνα με πολλούς δημόσιους παράγοντες, αναφέρθηκε στη «μελλοντική συνεργασία μας στα τραίνα και την επέκταση του λιμανιού», ενώ υπογράμμισε τον σεβασμό του στην «ελληνική κουλτούρα από την οποία ακόμη μαθαίνουμε».
Ο Γουέι Τζιαφού, τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γουέι Τζιαφού, τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου