Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Επεμβαίνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς για τον Iliatora του Πάνου...

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διέταξε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να διενεργήσουν ποινική προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 18μέτρου σκάφους αναψυχής «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου.
Το σκάφος αυτό σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, «έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο»....


Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή μη του αδικήματος της φοροδιαφυγής από τα εμπλεκόμενα στα δημοσιεύματα πρόσωπα, που είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παν. Καμμένος και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος.
Είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ και του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για "περίεργη" διαδρομή του σκάφους "Iliatoras of London" της οικογένειας Καμμένου το οποίο έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους. Τι απαντά ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πατέρας του Πάνου Καμμένου είχε στην ιδιοκτησία του το σκάφος "Iliatoras of London" από το 1993. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι το 18μετρο σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.

Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο νυν υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές αρχές.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: