Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Επιμένει ο Σαμαράς ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές...

Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο της 1ης Αυγούστου, επισημαίνοντας πως η συνεχής συζήτηση περί του θέματος είναι...
"αποπροσανατολιστική" και εξυπηρετεί τους σκοπούς της αντιπολίτευσης που θέτει συνεχώς και επίμονα θέμα εκλογών ακριβώς για να αποπροσανατολίσει την κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να «μαζέψει» τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στους βουλευτές, που αισθάνθηκαν ότι εκβιάζονται, οι απειλές του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Τ. Μπαλτάκου για προσφυγή στις κάλπες στην περίπτωση που υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε νομοσχέδια μνημονιακών υποχρεώσεων.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε μάλιστα πως η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να είναι μακράς πνοής, προκειμένου μέχρι τον Ιούλιο του 2014 (οπότε και η Ελλάδα θα καταβάλει την τελευταία δόση της τρόικας) να έχει πετύχει τους στόχους της.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης το υπουργικό συμβούλιο να "φορτσάρει" μέσα στον Αύγουστο και να μη λείψουν παρά με ολιγοήμερη άδεια μέσα στον μήνα και μόνο παρά μόνο έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Μπαλτάκο. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις μέσα στον Αύγουστο, παρότι η σχετική προθεσμία λήγει τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: