Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στο στόχαστρο του Ομπάμα οι Gay Αμερικανοί κρατικοί υπάλληλοι!Η κάκιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σχετιζόμενου με την διαχείριση και συγκεκριμένα με τις διαρροές άκρως ευαίσθητων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έχει οδηγήσει την Ουάσινγκτον να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση και να στοχοποιήσει ως ανίκανους ή άκρως...
επικίνδυνους να διαχειρισθούν ευαίσθητα κρατικά θέματα ή πληροφορίες, όλους τους αμερικανούς πολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι και εργάζονται στο αμερικανικό δημόσιο ή σε υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών.

Μετά την απόπειρα εξευτελισμού τόσο του Σνόουντεν, για τον οποίο υπήρξαν άρθρα ειδικών αμερικανών ψυχολόγων για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά και έπειτα από τις «δηλώσεις» περί αλλαγής φύλου (που φέρεται να έκανε ο Μάνινγκ, κύριος πληροφοριοδότης των Wikileaks), είναι πλέον πασιφανές πως η Ουάσινγκτον μέσω της γελοιοποίησης εκείνων που πρωταγωνίστησαν στις διαρροές, κατόρθωσε να στοχοποιήσει όλους τους ομοφυλόφιλους που είναι αμερικανοί πολίτες και να τους θέσει επί της ουσίας ως ακατάλληλους για εργασία σε άκρως ευαίσθητα κρατικά ζητήματα και δη τομείς σχετικούς με την ασφάλεια και τις πληροφορίες.

Αν και το θέμα τόσο του Σνόουντεν (ο οποίος ήδη απολαμβάνει την φιλοξενία της Μόσχας), όσο και του Μάνινγκ (που φυλακίστηκε με ποινή 35 ετών για την διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών), είναι καθαρά θέμα αξιολόγησης χαρακτήρων και εσωτερικού ελέγχου των εγκαταστάσεων πληροφοριακών συστημάτων υπηρεσιών σχετιζόμενων με θέματα άμυνας, ασφάλειας και πληροφοριών, ο ίδιος ο Ομπάμα όταν επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως «είναι σαν παιδί που μένει μόνο του στα πίσω θρανία της τάξης», απέδειξε πως είναι απολύτως προσωπική του επιλογή η γελοιοποίηση και ο εξευτελισμός των εμπλεκομένων αλλά κι εκείνων που τολμούν να αμφισβητούν τις ΗΠΑ.
Όμως, οι εξελίξεις δείχνουν πως ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, όταν έγιναν αναφορές για μη ισχυρές προσωπικότητες, που κάτω από την ισχυρή ψυχολογική πίεση της ομοφυλοφιλίας δεν αξιολόγησαν σωστά τις συνθήκες και υπέπεσαν σε σωρεία ιδιαίτερα σημαντικών παραβιάσεων των κανόνων – πρωτοκόλλων τήρησης απόρρητων και άκρως απόρρητων πληροφοριών.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο η Ουάσινγκτον φαίνεται πως επέλεξε συνειδητά να αντιμετωπίσει ως ψυχασθενείς –περίπου- τους Σνόουντεν και Μάνινγκ, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα –πέρα από την πολυετή φυλάκιση- σε όσους τολμήσουν να τους μιμηθούν στο μέλλον. Και αυτό το μήνυμα είναι σχετικό με την σπίλωση και την κοινωνική κατακραυγή και γελοιοποίηση, αλλά κυρίως την πλήρη αμφισβήτηση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων επειδή είναι… ομοφυλόφιλοι.
Αποφάσισε, άραγε, ο Μπάρακ Ομπάμα να αντιμετωπίσει τους ομοφυλόφιλους των ΗΠΑ, ή πρόκειται για ένα μείζονος σπουδαιότητας λάθος, το οποίο μέχρι στιγμής και όλως περιέργως τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν «εντοπίσει»;
Ή μήπως πρόκειται για μία σπασμωδική κίνηση που δικαιολογεί όσους κατηγορούν τον Ομπάμα σαν μουσουλμάνο που προσπαθεί να εφαρμόσει μερικώς και όπου μπορεί τους άτυπους και άγραφους νόμους της σαρία;
Μήπως κάποιος από τον Λευκό Οίκο πρέπει να πει στον κ. Ομπάμα πως με αποφάσεις ή πολιτικούς προσανατολισμούς αυτού του είδους θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση ενός σημαντικού αριθμού στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, του πολιτικού κόσμου, αλλά κι ενός σημαντικού αριθμού δημοσίων ή κρατικών υπαλλήλων και λειτουργών των ΗΠΑ, αφού εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με διαβαθμισμένες και ειδικά προσβάσιμες πληροφορίες;

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν τον Λευκό Οίκο να τοποθετηθεί απέναντι στους ομοφυλόφιλους και να τους περιθωριοποιήσει επαγγελματικά με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα, το οποίο ξεγυμνώνει την νευρικότητα αλλά και την αδυναμία του Λευκού Οίκου να διαχειριστεί την μη ικανότητα επαρκούς ελέγχου των πληροφοριών που συγκεντρώνουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη στάση του αμερικανού προέδρου θυμίζει τον τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν, ο οποίος έχοντας απομείνει χωρίς ουσιαστική πολιτική πρόταση για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία δεν διστάζει να συλλαμβάνει μέχρι και ηθοποιούς (ως εμπόρους ναρκωτικών) που δήλωσαν την αντίθεσή τους στις ακολουθούμενες πολιτικές του.

Από όλα αυτά συμπεραίνεται πως ο κ. Ομπάμα, δυστυχώς, φαίνεται να βρίσκεται σε δεινότατη ψυχολογική κατάσταση, υιοθετεί κάκιστες πολιτικές συμβουλές από το περιβάλλον του, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί επαρκώς ένα μείζον θέμα ασφάλειας που αφορά τις ΗΠΑ και αυτομάτως γίνεται άκρως επικίνδυνος για ολόκληρο τον πλανήτη, αφού σχεδόν πάντα τίποτε δεν χωρίζει το γελοίο από το τραγικό.

Σαν επίλογο και προκειμένου να καταστήσουμε σαφή την κρισιμότητα της λάθος διαχείρισης της έννοιας «πληροφορίες» από τις ΗΠΑ, δημοσιεύουμε τις δηλώσεις του δικηγόρου του κ. Μάνινγκ:
«Η υπόθεση του Μπράντλεϊ Μάνινγκ είναι σημείο καμπής για την ελευθερία του Τύπου. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις ώστε οι δημοσιογράφοι να μην υποβάλλονται σε ποινική δίωξη για τη λήψη πληροφοριών, δηλαδή για την εκτέλεση της δουλειάς τους, δουλειάς «φυλάκων» της δημοκρατίας μας. Για να αποκτούν οι δημοσιογράφοι τέτοιες πληροφορίες, χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον στρατιώτη Μάνινγκ. Ανθρώπους, που να είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν την ελευθερία τους για να είμαστε πάντα καλά πληροφορημένοι για το τι συμβαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: