Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων [video]

"Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξʼ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως", δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μετα την σύσκεψη που ειχε για το θέμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικων Ε. Βενιζέλο....

Στην σύσκεψη μετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης και Κ. Χατζιδάκης
Αυτό το θέμα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, ειπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας οτι "η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων".
Σε δική του δήλωση,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος σημειώνει: "η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη".
Ο κ. Βενιζέλος, προσθέτει στην δήλωση του οτι "Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας".



Δεν υπάρχουν σχόλια: