Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πιθανές αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, μίλησε στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκης....

Στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στο Mega.
Ο υπουργός ανέφερε ότι εάν προχωρήσουν οι αλλαγές θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων σε αλφαβητική σειρά, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες θα έχει αναρτηθεί τόσο σε χώρους όπου έχουν άμεση πρόσβαση οι πολίτες, αλλά και στο διαδίκτυο. Επισήμανε πως «αυτό το σύστημα δεν είναι έμπνευση δική μας. Εφαρμόζεται και στην Κύπρο και στη Γερμανία και αλλού. Υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίζουν, όποιον δημοτικό σύμβουλο επιθυμούν από οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο».
Αναφορικά με το θέμα εκλογής δημάρχου από τον πρώτο γύρο ο κ. Μιχελάκης είπε ότι εξετάζεται «να εκλέγεται ο δήμαρχος με την πρώτη Κυριακή με 42% κάτι που είχε εφαρμοστεί και παλαιότερα. Αυτό σταματάει και την ιστορία της συναλλαγής στον δεύτερο γύρο».
Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε και σε σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το «σπάσιμο» των κομματικών γραμμών δεν είναι απολιτικοποίηση. «Λέει (σσ: ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι προσπαθούμε να απολιτικοποιήσουμε τις εκλογές. Νομίζω ότι μπερδεύεται. Θεωρεί ότι το να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές, που υπήρχαν μέχρι τώρα στις τοπικές κοινωνίες, το θεωρεί απολιτικοποίηση», είπε ο κ. Μιχελάκης.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: