Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

«Νταηλίκια στην Ε.Ε. δεν χωράνε»


Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ελευθεροτυπία



Μηνύματα «δύο όψεων» στέλνει στην Τουρκία η υπουργός Εξωτερικών: Δηλώνει φίλη του τουρκικού λαού και υποστηρικτής της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά επιμένει στην τήρηση των συμφωνηθέντων για την προσαρμογή της Αγκυρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο: «Πλήρης προσαρμογή - πλήρης ένταξη», επαναλαμβάνει.

*Η Ντόρα Μπακογιάννη κινείται στην επίσημη γραμμή της Ν.Δ. σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι βάλλει κατά των θεσμών και του προσώπου του Κάρολου Παπούλια.

*Οταν ερωτάται, όμως, γιατί στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος η πλειοψηφία δεν πρότεινε απεμπλοκή της εκλογής προέδρου από τις πρόωρες εκλογές, εμφανίζεται αυτοκριτική: «Κυριάρχησαν μικροπολιτικά προτάγματα», παραδέχεται.

*Αυτοκριτική εμφανίζεται και για «το πολιτικό σύστημα, που αντιμετωπίζει κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης». Διαφωνεί, όμως, με «λογικές που ad hoc αποδέχονται τη λάσπη για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα».

*Τέλος, διαπιστώνει ότι υπάρχει πολιτικός χρόνος για ανάταξη της Ν.Δ., αφού στις ευρωεκλογές «μπορεί να χάσαμε αλλά δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ». Και χωρίς να λέει λέξη για ανασχηματισμό, ζητεί «εμπροσθοβαρή πολιτική ατζέντα», με «κέντρο βάρους τις μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολιτών»...διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: