Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Διαψεύδει την «Ελευθεροτυπία» η Ολγα Τρέμη

Τουλάχιστον ατυχές θεωρεί η Ολγα Τρέμη το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της Α. Μπουγάτσου που την εμπλέκει στην υποτιθέμενη στρατηγική του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ και σύμφωνα με την οποία δήθεν μετείχε σε δείπνο στο σπίτι του πρώην στελέχους της Siemens.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega διαψεύδει ότι μετείχε σε δείπνο «κλειστό» ή «ανοιχτό» στο σπίτι του Μ. Χριστοφοράκου, διαμαρτύρεται γιατί δεν ερωτήθη και ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας και την αναγνώριση του λάθους που έβλαψε την προσωπική και επαγγελματική της εικόνα.

Η δήλωση της Όλγας Τρέμη :

"Η πληροφορία που δημοσιεύεται σήμερα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» για την υποτιθέμενη στρατηγική του... κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ και σύμφωνα με την οποία δήθεν μετείχα σε δείπνο στο σπίτι του πρώην στελέχους της Siemens τον Φεβρουάριο του 2006 είναι απολύτως αναληθής. Ούτε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ ούτε οποτεδήποτε άλλοτε μετείχα σε δείπνο «κλειστό» ή «ανοιχτό» στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου.
Θεωρώ ότι η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να διασταυρώνεται οποιαδήποτε πληροφορία πριν από τη δημοσίευσή της –κάτι το οποίο ουδέποτε συνέβη στη δική μου περίπτωση. Δηλαδή, ουδείς από την εφημερίδα επικοινώνησε μαζί μου για να μου υποβάλει το απλό ερώτημα «ισχύει ή όχι η πληροφορία;».
Ακόμα πιο εξωφρενικό όμως θεωρώ το γεγονός ότι πάνω σε μία ανυπόστατη πληροφορία που ουδέποτε διασταυρώθηκε στήθηκε με περισσή ευκολία και ελαφρότητα ένα ολόκληρο σενάριο δημοσιογραφικής φαντασίας όπου ένα ανύπαρκτο γεγονός χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί η εικόνα «εκλεκτικών σχέσεων» του κ. Χριστοφοράκου με δημοσιογράφους που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά. Μετά από αυτό το διπλό ολίσθημα στο ρεπορτάζ αναμένω από την πλευρά της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας και την α.ναγνώριση του λάθους που έβλαψε την προσωπική και επαγγελματική μου εικόνα"


ΗΜΕΡΗΣΙΑ - Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: