Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ανωνυμίας των blogs


Την ώρα που η ανωνυμία των blogs μπαίνει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, ψηφοφορία που διεξήχθη στην ιστοσελίδα του Foreign Press δείχνει ότι η άρση του απορρήτου και της ανωνυμίας υποστηρίζεται μόνο από το 25% αυτών που ψήφισαν. Τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι τα blogs θα πρέπει να παραμείνουν ανώνυμα. Βέβαια η δημοσκόπηση δεν είναι επιστημονική αλλά αναμφίβολα δίνει μια αίσθηση για τις απόψεις των χρηστών του ίντερνετ.

Η ψηφοφορία διεξήχθη στον απόηχο της περίφημης γνωμοδότησης του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, σύμφωνα με την οποία, εφ' όσον υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να κοινοποιούν τα στοιχεία κινητών και ηλεκτρονικών μέσων ακόμη και εάν τα υπό διερεύνηση αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Με σύμμαχο της γνωμοδότηση Σανιδά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη κατά τεσσάρων ακόμη εταιρειών τηλεφωνίας, μετά την δίωξη της περασμένης εβδομάδας κατά της Cosmote. Οι πέντε εταιρείες αρνήθηκαν να "σπάσουν" το απόρρητο και να παραδώσουν στοιχεία επικαλούμενες την ανωνυμία των blogs.

Foreingn Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: