Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Σεραφείμ προς Ανδρέα: "Ξέχασε τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους"

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είπε μια μεγάλη αλήθεια στην πρωινή εκπομπή του MEGA, όταν τόνισε ότι όποιος τα βάζει με την Εκκλησία ζημιώνεται. Είναι προφανές ότι ο Άνθιμος βάζει στο στόχαστρο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που -προεκλογικά τουλάχιστον- υπόσχεται ότι θα φορολογήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας.


Η δύναμη της Εκκλησίας στην Ελλάδα είναι γνωστή. Λιγότερο γνωστό είναι ένα περιστατικό από το 1985 όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Το περιστατικό μας το διηγήθηκε άνθρωπος που γνωρίζει από "πρώτο χέρι" τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Ο Τρίτσης με εντολή του πρωθυπουργού ετοίμαζε 49 προεδρικά διατάγματα για τον διαχωρισμό Εκκλησίας -Κράτους, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ δεν κάθισε με "σταυρωμένα χέρια". Συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας Λιλαίο, επισκέφθηκε την πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί και απαίτησε από τον Ανδρέα "να τα ξεχάσει" όλα , εάν θέλει να επανεκλεγεί...

Read more...[+]

2 σχόλια:

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

Για να "διαχωρίσεις" δυο "οντότητες" απαραίτητη προυποθεση είναι αυτές να ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Υπάρχει κράτος ή εκκλησία για να τα διαχωρίσουμε???

Northwest Greece είπε...

Ξέχασες την αρχική υποχώρηση του Ανδρέα.
Βασει του κυβερνητικού προγράμματος του '81 ,ο Ανδρέας ανέθεσε στην τότε Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου , την κυρία Γιωτοπούλου -Μαραγκοπούλου να συντάξει το σχετικό νομοσχέδιο για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους .
Όταν το νομοσχέδιο ετοιμάστηκε και το διάβασε ο τότε αρχηγός της Ν.Δ. συχωρεμένος Αβέρωφ βγήκε στα ΜΜΕ και κράυγαζε ,
''καταλύονται τα όσια και τα ιερά της φυλής!!''
Έντρομος ο Ανδρέας πείρε πίσω το νομοσχέδιο και το άλλαξε ουσιωδώς .

Αυτό είναι το Ελληνικό πρόβλημα .
Μόλις εκλεγεί ένας πολιτικός, σκέπτεται πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και όχι πως να ωφελήσει τον τόπο.