Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κύριε Μίκη ντρέπομαι..

Κύριε Μίκη ντρέπομαι..

Σας άκουγα μικρός και έπαιρνα θάρρος από τους στίχους σας όταν με έδιωξαν από το σπίτι μου οι Τούρκοι. Σας άκουγα και έδινα όρκους αγώνα για να μην παραιτηθώ ποτέ από την δημοκρατική διεκδίκηση της επιστροφής μου στην πατρογονική μου εστία. Η Αγανάκτηση μου είναι μεγάλη κύριε Μίκη ..

Λιώνει η ψυχή μου.. το έζησα το είδα και ας μην το πιστεύα... υποδεχθήκατε και τιμήσατε ως ειρηνοποιό αυτόν που δεν με αφήνει να πάω στο σπίτι μου και δεν με αφήνει να βάλω ένα τριαντάφυλλο στον τάφο των δικών μου ανθρώπων.

Κύριε Μίκη το κύρος και οι κάλπικες υποσχέσεις των πολιτικών έχουν σταματήσει να...
υπάρχουν στο νού μας εδώ και καιρό. Ο Πνευματικός κόσμος όμως ήταν το ηθικό ντοπάρισμα όλων εμάς των αδικημένων. Τώρα που μας γύρισε και αυτός την πλάτη μας έμεινε μόνο ο θεός σε τούτη την άδικη κοινωνία.

Έχει ξεθωριάσει η περηφάνια της καταγωγής μου και μαζί της η κάθε μου ελπίδα στο βάθος της ψυχής μου .Η Ελλάδα πέθανε μέσα μου ως κάτι το υπαρκτό

Μου έχει μείνει μόνο η ιδέα και η ανάμνηση της ως η μόνη μου επαφή με τον Ελληνισμό του πολιτισμού των αρχών και της Δημοκρατίας.

Αδέρφια Ελλαδίτες κουράγιο
Το μόνο που μας θυμίζει πλέον Ελλάδα είναι οι εικόνες του μυαλού μας. Μόνη μας ελπίδα είναι ο Θεός..

Ένας ξεπουλημένος και ξεχασμένος απο όλους ανέκαθεν


Έλληνας Κύπριος 


* Το κείμενο ανήκει σε σχολιαστή της ανάρτησης ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απόσπασε και την «υπογραφή» του Μίκη!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ..ΠΩΣ ΤΗ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ???ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝΑ ΑΦΕΛΗΣ,ΝΑ ΠΗΔΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ ΕΙΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΜΑΤΑ ΜΙΚΗ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ....!

Ανώνυμος είπε...

Μίκη, σκατόγερε προδότη. Μήδισες.

Stendoras είπε...

Είστε πολύ ηλίθιοι και οι δυό!

Πολύ καλά έκανε και τους δέχτηκε στο σπίτι του. Τιμή τους έκανε, δεν του κάνανε.
Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος που μίλησε για Ελληνοτουρκική φιλία και έκανε σημαντικότατες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση απο το 1986 έως σήμερα. Δηλαδή εσείς ψευτοπατριώτες τι θέλετε? αιώνιο μίσος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων? Ε όχι!
Μπράβο στον Μίκη για άλλη μια φορά που σκέφτεται υπεύθυνα όπως πάντα για εμάς και τις επόμενες γενιές που επιθυμούν φιλία, συνεργασία και ειρήνη με τους γείτονες. Μέσα απο αυτά τα 3 στοιχεία που προανέφερα θα ανοίξει και ο δρόμος για αμοιβαία (μεγάλη) μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, μια γάγγραινα που μαστίζει και τους 2 λαούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μικης κανει οτι κανουνε οι περισσοτεροι Ελληνες.Γλυφει εκει που εφτυνε.Ο Ερντογαν ειναι παραδειγμα προς μιμηση πατριωτη πολιτικου,οχι σαν τους δικους μας προδοτες.Με ζειμπεκικα και κουμπαριες δεν γινετε εξωτερικη πολιτικη.Εμεις νομιζουμε οτι ειμαστε ο ομφαλος του κοσμου και ζουμε με τις δαφνες των αρχαιων προγονων μας,που δεν εχουμε καμια σχεση με αυτους.τρωγωμαστε μεταξυ μας αιωνες τωρα,και τι ειμαστε;Μια κουτσουλια στον χαρτη με το μεγαλυτερο χρεος.Αυτοι ειμαστε και αυτους αξιζουμε να εχουμε να μας κυβερνανε.

Stendoras είπε...

Ποιόν έγλυψε ο Μίκης ανώνυμε? μπαίνετε σε διάφορα blogs ως ανώνυμοι, πετάτε την κουταμάρα σας χωρίς να γνωρίζετε τίποτα απο ιστορία και φεύγετε,

είστε πολύ κάφροι.

Μάρκος είπε...

Δηλαδή εσύ ρε Στέντορα, είσαι επώνυμος, επειδή γράφεις με ένα τυπικό ψευδώνυμο; Σε ενοχλεί τόσο η άλλη άποψη; Έγινες κριτής των πάντων;
Θέλει κανείς τον πόλεμο; Αλλά τι σημαίνει φιλία και συνεργασία με τους γείτονες; Να ανοίγει η μια πλευρά τα πόδια, ενώ η άλλη πλευρά δεν κάνει καμιά υποχώρηση; Που είναι η διάθεση για την φιλία από πλευράς Ερντογάν, όταν δεν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου, κάτι που είχε κάνει ακόμη και ο Οζάλ;