Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο Μαντέλης, ο Αργύρης και τα μέλη «μαϊμούδες» του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων!

Του Στέφανου Καραμούτσιου

Αυτές τις ώρες η δικαιοσύνη αποφασίζει για την προφυλάκιση του Μαντέλη, που κατηγορείται για τις χορηγίες της Siemens. Εμείς όμως θα αποκαλύψουμε σήμερα ότι οι χορηγίες της Γερμανικής πολυεθνικής δεν αφορούσαν μόνο την προσωπική προεκλογική εκστρατεία του Μαντέλη αλλά και τα κάλπικα ή μαϊμουδένια συνέδρια του Σημίτη! Με τις περίφημες εγγραφές «μελών» μιας χρήσης που εξευτέλισαν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο έσχατο κατάντημα. Ελπίδα μας ότι θα συγκινηθεί κάποιος εισαγγελέας ή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!
Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2001. Ο Σημίτης διανύει το πρώτο έτος της δεύτερης τετραετίας του, που την κέρδισε στις καθυστερήσεις, στην εκλογική μάχη του 2000. Το Σημιτικό σύστημα εξουσίας οργιάζει σε κυβέρνηση και κόμμα και οι γνωστοί Σημιτοφύλακες αποφασίζουν να αναβαπτίσουν τον μεγάλο εκσυγχρονιστή ηγέτη στην κομματική κολυμπήθρα με τη διενέργεια ενός νέου συνεδρίου. Βέβαια αντίπαλος δεν υπάρχει τώρα, μιας και ο Άκης, ασχολούμενος με τον …επιούσιο, έχει πετάξει λευκή πετσέτα προτείνοντας λευκό, γεγονός όμως που δεν καθησυχάζει τους Σημιτικούς που ονειρεύονται πολλά χρόνια στην εξουσία και θέλουν να περιορίσουν το ποσοστό του λευκού. Έτσι αρχίζουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες, ο θεός να τις κάνει τέτοιες, με ένα ανεπανάληπτο όργιο «εγγραφής» νέων μελών μιας χρήσης. Στα Γιάννινα την επιχείρηση αναλαμβάνουν διάφορες αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες που όμως ενοποιούνται στη βάση της νομής της εξουσίας υπό την υψηλή εποπτεία του διαβόητου τώρα Μαντέλη, αρσακειάδας όμως τότε του εκσυγχρονισμού. Ηγούνται ο Β. Αργύρης, γνωστός συνεταιριστής και υφυπουργός Γεωργίας, ο Δ. Παπαγεωργίου, κουμπάρος του …Νεονάκη και σημερινός γραμματέας του τοπικού ΠΑΣΟΚ από καραμπόλα, μετά την παραίτηση του Χ. Βούζα, και άλλα αστέρια του τοπικού κομματικού στερεώματος.

Γράφουν εκατοντάδες νέα μέλη, δηλ. γιαγιάδες, παππούδες και λοιπούς συγγενείς για να τους χρησιμοποιήσουν άπαξ για την προκάτ «εκλογή» αντιπροσώπων για το συνέδριο, αναλαμβάνοντας να πληρώσουν αυτοί την ανάλογη συνδρομή. Όταν όμως έρχεται η ώρα να τα καταθέσουν διαπιστώνουν ότι εκτός από την αντίδραση των εσωκομματικών τους αντιπάλων, που αν μπορούσαν και αυτοί θα έκαναν τα ίδια, έπρεπε να καταβάλουν ένα σεβαστό ποσό μερικών εκατομμυρίων δραχμών. Η προθεσμία είχε περάσει, οι αντίπαλοι πιέζουν και για να μην καταλήξει η επιχείρηση σε φιάσκο κινητοποιείται ο Μαντέλης, παιδί για όλες τις δουλειές, που καταφθάνει στα Γιάννινα εσπευσμένα στις 20 Ιουνίου και στο Μόλο συναντά τον Παπαγεωργίου με την «παρέα» του, τους καταβάλλει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και ύστερα κατευθύνεται στο πολιτικό γραφείο του Αργύρη, καταβάλλει και εκεί την αντίστοιχη δόση, λες και ο Αργύρης δεν είχε λεφτά, και έτσι λύνεται το πρόβλημα! Το ίδιο βράδυ ο Παπαγεωργίου και η ιδιαιτέρα του Αργύρη πηγαίνουν στα γραφεία της Νομαρχιακής καταθέτουν τις αιτήσεις των μελών μιας χρήσης και το σχετικό παραδάκι και έτσι όλα λύνονται πολιτισμένα και προφανώς …εκσυγχρονιστικά!!!

Ιστορίες θερινής νυκτός θα πει δικαιολογημένα ο κάθε καχύποπτος! Πώς αποδεικνύονται και ποια η σχέση της Γερμανικής πολυεθνικής με την παραπάνω υπόθεση¨ Μα για την υπόθεση των Ιωαννίνων υπάρχουν σχετικά παραστατικά που είναι στη διάθεση του καθενός! Όσον αφορά δε την γενικότερη εμπλοκή, επειδή γνωρίζουμε το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ μέχρι …μυελού των οστών του, είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες έμπαιναν στο ΠΑΣΟΚ μαύρα χρήματα, ξεπλένονταν και …νομιμοποιούνταν! Γιατί αν από τα Γιάννινα μπήκαν πέντε εκατομμύρια δραχμές, φανταστείτε πόσα εκατομμύρια μπήκαν από τις άλλες οργανώσεις! Γιατί τα μέλη μαϊμού ήταν εκατοντάδες χιλιάδες, επομένως εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές ήταν και οι «εισφορές»! Και αν στα Γιάννινα υπάρχουν και παραστατικά που αποδεικνύουν την εμπλοκή εξωθεσμικών κομματικά παραγόντων σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, γιατί να μην υπάρχουν και στις άλλες οργανώσεις, αφού πανελλαδικά συνέβησαν τα ίδια σημεία και τέρατα; Απλά χρειάζεται βούληση κύριε πρωθυπουργέ!

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, πολλά και φοβερά έχουν οδηγήσει τη χώρα στο σημερινό βάραθρο. Την ευφορία και τη μακαριότητα την έχει αντικαταστήσει η αγωνία για τον επιούσιο και το άγχος για ένα μέλλον που φαντάζει σκοτεινό και αβέβαιο. Πολλά έχουν αλλάξει ή φαίνονται ότι αλλάζουν. Όμως πολλά μένουν ίδια και απαράλλακτα σαν να μην έχει συμβεί τίποτε! Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του κινείται αυτιστικά στο δικό του μικρόκοσμο. Όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, ειδικά με τις διεργασίες στα κόμματα για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση προκαλούν μελαγχολία.

Ειδικά για εμάς τους Ηπειρώτες η κατάσταση είναι ανυπόφορη! Ενώ θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός των υγιών δυνάμεων του τόπου, έχουμε κυριολεκτικά μια από τα ίδια. Αλλά η περίπτωση της επιλογής του Β. Αργύρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου με τις ευλογίες του πρωθυπουργού δεν έχει όμοιό της. Δεν αρκούσε η ανάδειξη σε Γ Αντιπρόεδρο της Βουλής ενός ανθρώπου που δεν τελείωσε ούτε το Γυμνάσιο, μας επικρέμαται και ο διορισμός του ως μικρού πρωθυπουργού της Ηπείρου. Η περιβολή του ασήμαντου με νέο θεσμικό χιτώνα!

Και ενώ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα έπρεπε να είναι άτομα με γενική θεωρία για το πώς πρέπει να βαδίσει η χώρα, άνθρωποι με όραμα για τον τόπο τους, άνθρωποι με ξεχωριστές γνώσεις αλλά και δημοκρατικό ήθος, παρατηρούμε άναυδοι να ανασύρονται από τις αποθήκες του ΠΑΣΟΚ τα υλικά εκείνα που ευθύνονται για την σημερινή ανυποληψία του! Οι άνθρωποι που έγιναν στελέχη με διαδικασίες Σοβιετίας και ανακυκλώνονται σαν την Λερναία Ύδρα εξαιτίας της απάθειας των Ηπειρωτών. Αλλά ένα είναι βέβαιο! Απέναντι στην απρέπεια του Παπανδρέου και το θράσος του Αργύρη: Η Ήπειρος έχει ανάγκη από τη σοφία και το ρόπαλο ενός Ηρακλή! Και μάλιστα εδώ και τώρα…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: