Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κάνουμε δημοσκόπηση για το πολιτικό μας σύστημα


Είδατε ποτέ να γίνεται καμία δημοσκόπηση η οποία να ρωτά ευθέως για το πολιτικό σύστημα; Καμία εταιρία δημοσκοπήσεων, κανένα κόμμα, κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ και κανένας κρατικοδίαιτος ντατβατζής δεν θα έκανε ποτέ μια δημοσκόπηση για το πολιτικό σύστημα. Δεν θα την έκανε γιατί απλά, με τις απαντήσεις που θα έπαιρνε θα έκοβε ο ίδιος το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Και αυτό το κλαδί δεν είναι άλλο από το ίδιο το πολιτικό σύστημα. 

Μετά όμως και τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και την καταγραφείσα αποστροφή του λαού προς αυτό το οικογενειοκρατικό και αδιέξοδο πολιτικό σύστημα,  ήρθε η ώρα, μόνοι μας.....
εμείς οι πολίτες, να βρούμε τρόπους να εκφράσουμε την συμφωνία μας ή τη διαφωνία μας κατευθείαν με το ίδιο το σύστημα. Ένα, κατά τη γνώμη μας, σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο εννοεί να έχει την κοινωνία στη γωνία και να συνεχίζει να διεκδικεί να μας οδηγήσει σαν τα πρόβατα μέσα στην κρίση που το ίδιο προκάλεσε.

Για το λόγο αυτό κάνουμε στο blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μια διαδικτυακή δημοσκόπηση, η οποία είναι στα αριστερά του blog και θα θέλαμε τη θέση σας για το εάν θα πρέπει ή όχι να αλλάξει το πολιτικό μας σύστημα.
Αργότερα θα ακολουθήσει και άλλη δημοσκόπηση για τη μορφή του πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: