Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Α. Huffington: Διάσημη, πλούσια, blogger... και Ελληνίδα

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι η κόρη ενός Έλληνα μικρού εκδότη, όταν βρίσκονταν εδώ φανταζόταν πως κάποτε θα κατακτούσε όλο τον πλανήτη.
Κι όμως από την Αριάννα Στασινοπούλου-Huffington, την γυναίκα πίσω από την σημαντική και εξαιρετικά εμπορική ιστοσελίδα ‘TheHuffingtonPost’, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.
Η πορεία της από την Αθήνα, όπου γεννήθηκε το 1950, μέχρι τα σαλόνια της Ουάσινγκτον και τα γεμάτα ζωή γραφεία της ιστοσελίδας της, επιβεβαιώνει αυτό που λένε όσοι την γνωρίζουν καλά: «δεν σταματάει εάν δεν πετύχει τον στόχο της»!
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η 60χρονη δημοσιογράφος, εκδότρια, συγγραφέας και βιογράφος της Μαρίας Κάλλας και του Πικάσο συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 πιο σημαντικών γυναικών στις ΗΠΑ και το ‘TheHuffingtonPost’ ανάμεσα στα πιο ισχυρά μέσα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης στον κόσμο.

24 εκατομμύρια επισκέψεις την εβδομάδα

Η ιδέα για τη γέννηση του δημιουργήθηκε το 2004, όταν η Αριάννα γνώρισε τον Κεν Λίρερ, πρώην....
στέλεχος της TimeWarnerAOL και συμφώνησαν να στήσουν μια ενημερωτική ιστοσελίδα.

Όπως φαίνεται η πανέξυπνη Ελληνοαμερικανίδα επένδυσε ένα μέρος των χρημάτων που είχε πάρει μετά το διαζύγιο της από τον εκατομμυριούχο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή MichaelHuffington, με τον καλύτερο τρόπο.

Έξι χρόνια μετά το ‘TheHuffingtonPost’ απασχολεί 186 δημοσιογράφους και υπαλλήλους, ενώ έξι χιλιάδες bloggers συνεργάζονται μαζί της χωρίς αμοιβή!

Μεταμορφώνεται και επιβιώνει

Και να πει κανείς ότι γνώριζε το διαδίκτυο; Όχι. Απλώς η Αριάννα Στασινοπούλου-Huffington ειδικεύεται στις μεταμορφώσεις και εξελίσσεται όπως όλα τα είδη που θέλουν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει.

Το ίδιο έκανε κι όταν κατάλαβε πως δεν έχει πλέον πολλά κοινά με τους Ρεπουμπλικάνους, που υποστήριζε λόγω του πρώην συζύγου της και έγινε φανατική υπέρμαχος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Αλλά και αφού πήρε όσα ήθελε από το διαζύγιο της, έγινε η καλύτερη φίλη με τον Michael Huffington, τον αμφισεξουαλικό γερουσιαστή και πατέρα των δυο παιδιών της, που της άνοιξε τις πόρτες της αμερικανικής υψηλής κοινωνίας.

Αδιαμφισβήτητα, η Αριάννα είναι όχι μόνο μια γκουρού των μίντια αλλά και μια γκουρού της ίδιας της ζωής, που εντοπίζει το νόημα της όπου κι αν αυτό βρίσκεται…

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=2241&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια: