Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η οικογενειοκρατία αντεπιτίθεται

Καλησπέρα Έλληνες Παπανδρεϊκοί, Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί.
Καλημέρα Ραγιάδες.
Εσείς, σε ποιο μαντρί ανήκετε;

Μπήκαμε στον νέο αιώνα με τις ίδιες οικογένειες, τις οποίες γέννησε και διατηρεί το ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και δύο σχεδόν αιώνες ολιγαρχικό πολιτικό μας σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας.

 Η τρίτη πολιτική οικογένεια ...

ανακοινώσε το δικό της κόμμα.

Η χώρα μας μπαίνει στη δίνη της σκληρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ποτέ, με ορατό τον κίνδυνο να γυρίσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω, στα μέσα του περασμένου αιώνα όταν οι γονείς μας και οι παππούδες μας δούλευαν «ήλιο με ήλιο» για ένα κομμάτι ψωμί. Όμως, παρόλα αυτά, οι ίδιες πολιτικές οικογένειες που ήταν και τότε και οι οποίες με τη διαχρονική παρουσία τους στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μας οδήγησαν αρχικά στη χούντα και μετέπειτα στη σημερινή κρίση, οι ίδιες και σήμερα διεκδικούν να μας οδηγήσουν μέσα στην κρίση, ως πρόβατα στα μαντριά τους.

Σήμερα και αδιαφορώντας προφανώς για την αγωνία μας για την οικονομία και τα όνειρά μας για ένα άλλο σύγχρονο και δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και σε πείσμα όλων αυτών, ολοκληρώνεται η πλήρης πολιτική εκπροσώπηση των τριών πολιτικών οικογενειών, μέσα στο ισχύον ολιγαρχικό σύστημα. Ένα σύστημα που δεν έχει σχέση με το λαό, αλλά με το μοίρασμα της εξουσίας μεταξύ των μελών της ολιγαρχίας.

Οι Παπανδρεϊκοί έχουν καταλάβει το ΠΑΣΟΚ (εξάλλου το κόμμα αυτό είναι δημιούργημα και ιδιοκτησία της οικογένειας Παπανδρέου). Οι Καραμανλικοί κατέχουν τη Νέα Δημοκρατία (εξάλλου ο Καραμανλής ίδρυσε το κόμμα αυτό) και δεν αφήνουν τον Αντώνη Σαμαρά να ανασάνει, εξαναγκάζοντάς τον να καλύπτει την αποτυχημένη περίοδο Καραμανλή. Οι Μητσοτακικοί, κομματικά φιλοξενούμενοι, μέχρι τώρα, στην ιδιοκτησία των Καραμανλικών, σήμερα αποκτούν το δικό τους χώρο.

Η οικογενειοκρατία αντεπιτίθεται.

Καλημέρα λοιπόν.
Σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα με επιστροφή στο παρελθόν.
Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη και κατεγράφη εκεί που γνωρίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: