Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Όχι στον νόμο του να είμαστε όλοι δότες οργάνων υποχρεωτικά!! Θα κάνει κακό ...στην υγεία πτωχών ασθενών!!


Το διαβάσαμε και δεν πιστεύαμε ότι είναι αλήθεια!!  Σύμφωνα λοιπόν με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θα θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατον, εκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)!!! 
Και ναι μεν το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί ότι θα εξασφαλιστεί ικανός αριθμός μοσχευμάτων, όμως κανείς δεν σκέφτεται ότι κάποιοι...επίορκοι γιατροί θα μπορούσαν να οικονομήσουν όχι πια με απλά φακελάκια αλλά και με επίσημο  εμπόριο οργάνων, όπου με άνεση θα έστελναν έναν φτωχό ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο,  στα "θυμαράκια"  για να βρεθεί κάποιο  πολύτιμο μόσχευμα για  ασθενή σε μία από τις πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας;
Ίσως να είμαστε υπερβολικοί αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με κράτος που θυμίζει οίκο ανοχής (αν και τα αδικούμε τα μπορντέλα με αυτόν τον παραλληλισμό) και με μια τριτοκοσμική πλέον δημόσια υγεία θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα! 
Κύριε υπουργέ ο Έλληνας είναι φιλότιμος και θα κάνει το καθήκον  του αν προσεγγισθεί και ενημερωθεί  σωστά. Εμείς σαν online-press  προτείνουμε  κάτι πολύ απλό και εύκολο.   Τους επόμενους μήνες  που θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού,  σε όλα τα συνεργεία καταμέτρησης  να υπάρχει   και ένας ειδικός για τέτοιου είδους προσεγγίσεις και ενημερώσεις ώστε μαζί με τα ερωτήματα της απογραφής να γίνει και η κατάλληλη  ενημέρωση των πολιτών και  να υπάρχει και η δυνατότητα  της άμεσης εγγραφής τους σαν  δότες οργάνων. Κάντε το και θα μας θυμηθείτε…..
Τα άλλα  είναι εκ του πονηρού και επικίνδυνα στις μέρες μας, στη χώρα μας, στο κράτος μας …. 

1 σχόλιο:

kostasvolos11 είπε...

πολυ σωστη αποψη. Απορω,ειμαστε αραγε τοσο διεστραμενοι οσοι σκεφτομαστε οτι με τετοιου ειδους νομους μπορει να εχουμε παρατραγουδα μεχρι και εκποιηση της ανθρωπινης ζωης.Απαιτειται στρατηγικη και σχεδιασμος και οχι φανφαρες απο τον λογιστη που καλα καλα δεν μπορει να πληρωσει τα φαρμακεια.