Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η Tata παρουσιάζει το ποιο φθηνό αυτοκίνητο στο κόσμo...

Το πιο φθηνό αυτοκίνητο του κόσμου πρόκειται να παρουσιάσει η Tata αύριο (10/1) στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Δελχί.
Το αυτοκίνητο των 1.700 ευρώ, συγκεκριμένα των 100.000 ρουπιών, πρόκειται να παρουσιάσει αύριο (10/1) η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors Ltd. στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Δελχί. Αν και δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα η ονομασία του συγκεκριμένου μοντέλου, η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το “όχημα του λαού” μια και βασικός στόχος του είναι να είναι προσιτό στους περίπου 65 εκατομμύρια Ινδούς οι οποίοι...
χρησιμοποιούν μικρού κυβισμού δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με δικύλινδρο βενζινοκινητήρα 600 κ.εκ., κατασκευασμένο από την Bosch, ο οποίος αποδίδει 33 ίππους και είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το μοντέλο αυτό φτάνει τα 120 χλμ./ώρα, αν και οι μηχανικοί της εταιρείας συμβουλεύουν ότι σε ταχύτητες άνω των 70 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο δέχεται μεγάλες καταπονήσεις. Για την επιτάχυνσή του από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται 12΄΄, ενώ η κατανάλωσή του φθάνει τα 3,125 λίτρα/100χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά περιορισμένος, χωρώντας μόνο ένα χαρτοφύλακα. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο κυρίως από πλαστικά υλικά, ενώ δεν διαθέτει εξοπλισμό που συναντάται πλέον στάνταρ σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, όπως ηχοσύστημα, υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμό, ABS, καταλύτη, αερόσακους και πλευρικές μπάρες προστασίας. Το ταμπλό του διαθέτει μόνο αναλογικό ταχύμετρο, οδόμετρο και δείκτη στάθμης καυσίμου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Tata θα κυκλοφορήσει από το Σεπτέμβριο στην Ινδία ενώ αρχικά θα κατασκευαστούν 250.000 μονάδες. Πιθανότατα οι εξαγωγές του μοντέλου να περιλάβουν χώρες της Αφρικής, καθώς και της νότιας και κεντρικής Αμερικής. Οι ετήσιες πωλήσεις του σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας πιθανόν να φτάσουν τις 1.000.000 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: