Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δεν χρειάζεται να γίνουμε...είμαστε ήδη Μπαγκλαντές

Financial Times: Τριτοκοσμική η οικονομία της Ελλάδας! 

Με τον... «αποθεωτικό» τίτλο «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» δημοσιεύουν σήμερα άρθρο για την ελληνική οικονομία οι γερμανικοί Financial Times. 
Η οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία έρευνας του (έγκυρου) Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, επισημαίνει ότι το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται σε τριτοκοσμικά επίπεδα, δηλαδή στα επίπεδα...
των ΑΕΠ του Περού, του Βιετνάμ και Μπαγκλαντές!

«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ» τόνισε ο ερευνητής του Ifo Στέφεν Ελστνερ, με την εφημερίδα να τονίζει ότι η κατάσταση ενδεχομένως να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο!

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση» προσθέτουν οι Financial Times, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση ενώ πλέον βρίσκεται στην 40η.

Μάλιστα, η οικονομική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκελεϊ που περιγράφει την κατάσταση για τη χώρα μας ως «τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά κρίση δυτικής χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: