Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πώς έφτασε η Ανθή Σαλαγκούδη στο "DER SPIEGEL";Αν πιστέψουμε το παλιό δημοσιογραφικό ρητό "καλύτερα να μιλάνε αρνητικά για σένα, παρά να μη μιλάνε καθόλου", η Ανθή πρέπει να αισθάνεται καλά, γιατί ασχολήθηκε μαζί της, το γνωστό SPIEGEL, σε ένα άκρως αντι-Σαμαρικό ανυπόγραφο παραπολιτικό δημοσίευμα στο τελευταίο τεύχος του (προφανώς κάποιος πικραμένος δημοσιογράφος "εφοδίασε" συνάδελφό του στο spiegel με πληροφορίες) . Δείτε τι λέει:«Δουλειές για καλούς φίλους», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του περιοδικού που αναφέρει: «Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές.


Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δις ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντ’ αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.
Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει ‘υπερτοπική εμπειρία΄, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ.
Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη* ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας».

* η Tochter (κόρη), προφανώς είναι η Ανθή, αν και δεν αποκλείεται ο ρουφιάνος να εννοούσε άλλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: