Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αίμα και νέα κόμματα στην πολιτική αρένα. Επιστρέφουν Παπανδρέου-Καραμανλής, φωτιά στους αχυρώνες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ ακόμη και στο 5% εξακολουθεί να προσφέρει συναρπαστικό θέαμα. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο την διαμάχη παπανδρεικών-βενιζελικών είναι πολύ πιθανό να βάλουν φωτιά σε όλους τους κομματικούς αχυρώνες και ως τον  Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες, να αλλάξει το κομματικό τοπίο στο σύνολό του....
Μετά τα πρόσφατα μπινελίκια θα είναι μεγάλη υποκρισία να μην διαγράψει ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου. Άλλωστε από το 2004 κι εκείνη την αιματοβαμμένη νύχτα του Ζαππείου μόνο μίσος χωρίζει τα δύο στρατόπεδα. Ένα μίσος που έχει φουντώσει εξαιτίας των εκβιασμών που στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει ένθεν και ένθεν. Όσα πρόκειται να βγουν στη φόρα στην συνέχεια θα προκαλέσουν τέτοια οργή ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα που δεν το βάζει ο νους του αγνού ψηφοφόρου πασόκου-εάν έχει ξεμείνει κάνας αγνός σ΄αυτό το κόμμα. Μια διαγραφή του Παπανδρέου θα επιτάχυνε τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Όχι, ο ΓΑΠ και οι παπανδρεικοί δεν θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια. Το πιο πιθανό είναι η γέννηση ενός νέου-υπό τον Παπανδρέου-πολιτικού φορέα η ανακοίνωση του οποίου θα γίνει στο Καλέτζι της Αχαίας.
Το νέο κόμμα του Παπανδρέου θα έβαζε φωτιά και στη ΝΔ, εδώ όπου οι δύστυχοι καραμανλικοί δέχονται αδιαμαρτύρητα τον διαρκή σοδομισμό του Στουρνάρα, ο οποίος θεωρεί ότι η κυβερνητική θητεία του Κώστα Καραμανλή ήταν καταστροφική για τη χώρα. Το ίδιο πάνω κάτω μέσα του πιστεύει και ο Σαμαράς. Έτσι λοιπόν στο συνέδριο της ΝΔ θα είχαμε και την γέννηση του κόμματος των Καραμανλικών με πρόσκαιρο αρχηγό τον Πάκη, ώσπου να ετοιμασθεί ο ίδιος ο Καραμανλής να επιστρέψει. Καλούμε λοιπόν τον Βενιζέλο να διαγράψει άμεσα τον ΓΑΠ, μια και είναι υποκρισία να συζεί με κάποιον που τους χωρίζει μίσος ασίγαστο.
«Ο Καρχιμάκης με υπονομεύει. Δεν θα έκανε τίποτα αν δεν τον άφηνες εσύ. Να τον μαζέψεις» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος, που από το προηγούμενο διάστημα του Συνεδρίου είναι πεπεισμένος ότι οι «παπανδρεϊκοί» τον υπονομεύουν. «Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να εκφράζεται. Άλλοι έχουν αναφορά στον Γιώργο ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ όμως δεν είμαι από πίσω» φέρεται να απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, που επέμενε πως «είναι αθλιότητες οι διαρροές. Δεν έπρεπε να τις επιτρέψεις». «Μόνο με διαφάνεια μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» επέμενε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ενώ στην αναφορά Παπανδρέου ότι το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200.000 αλλά 20.000 φέρεται να απάντησε «Εγώ δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο, εδώ είναι ο φάκελος που τα έχει όλα».Όπως διαπιστώνετε ένα υπέροχο καλοκαίρι ανοίγεται μπροστά μας.

Ακολουθούν κι άλλα μπινελίκια παπανδρεικών-βενιζελικών.
Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.
Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.
Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν «μαύρη τρύπα» τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.
Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.
Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.
Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.


Η απάντηση των βενιζελικών.

Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με ενημερωτικό σημείωμα, περιέγραψε το περιεχόμενο της συνάντησης. Δεν είχε σκοπό να εστιάσει  την δημόσια...
συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το ΠΑΣΟΚ γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία, αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών.

Επειδή όμως, σε  ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου,  αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου «εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του»  και ότι μίλησε για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ , πρέπει να σημειωθούν τα εξής,  προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων:

Τη  συνάντηση  ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του ΠΑΣΟΚ και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων  και των δαπανών,  την περίοδο 2003-2011.

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  τόνισε  στον κ .Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται  με διαρροές , υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες.  Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια  στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες .

Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής , καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης,  μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία .

Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί  ότι  θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει  στη δικαιοσύνη.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε , πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις  και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά . Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν  στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι, όπως έχει δημόσια ανακοινωθεί, τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ .

Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές  διαδικασίες.

 Τα  όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που  ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη  δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση. http://www.kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: