Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Βάζει ο Βάγγος τη στολή του

του Παναγιώτη Λιάκου

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος άκουγε ολάκερο Βενιζέλο να ξιφουλκεί εναντίον του θα είχε παραιτηθεί. Είτε λέγεται Ασαντ είτε όχι. Απαντες οι αναλυτές Αθηνών, περιχώρων, Μενιδίου, Ουάσινγκτον, Λονδίνου, Βαρυμπόμπης, Λιχτενστάιν και Ζεφυρίου το ίδιο σκέφτηκαν, όταν άκουσαν...
με δέος τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει: «Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή είναι μία θέση που την υποστηρίζουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φυσικά και η Ελλάδα».

Τούτη η δήλωση έχει πολλά παράδοξα. Πρώτον, άμα τη ανακοινώσει των προθέσεων του Βαγγέλη δεν ακούστηκε λέξη για μαζικές λιποταξίες από τον συριακό στρατό. Δεύτερον, οι Αγγλοι βουλευτές, σε μια επίδειξη περιφρόνησης της εγνωσμένης διπλωματικής δεινότητας του αρχηγού της πασοκάρας, απέρριψαν την πρόταση του πρωθυπουργού τους να κάνουν στρατιωτική... πεσιματική στη Συρία. Μάλλον δεν πρέπει να έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη γεωπολιτική αξία των απόψεων του Βάγγου μας οι Τόμηδες.


Κούτρα

Επιπλέον, και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, ασύγγνωστα δειλοί, κιοτήδες, μπαγλαμάδες και αχαρακτήριστες νερόκοτες, δεν έβαλαν τις τουρμπίνες των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων να δουλεύουν, μόλις ενημερώθηκαν για τον φιλοπόλεμο οίστρο του Βαγγέλη. Ο Ομπάμα, λένε, θέλει να πείσει πρώτα το Κογκρέσο. Βρε μάγκες, τι να φτουρήσουν οι κόγκρεσμεν από τη Γιούτα και τη Βιρτζίνια, όταν ολόκληρος τιμονιέρης του Τιτανικού (ως «ύπαρχος» αυτοπροσδιοριζόταν) έχει βάλει τη στολή του μ' όλα τα φτερά για να κατακτήσει τη Δαμασκό μαζί με την Αλ Κάιντα και διάφορους κανιβάλους που μασουλάνε καρδιές στρατιωτών;

Ούτε τους Γερμανούς τους βλέπουμε πολύ ζεστούς με τις προτάσεις του πεφωτισμένου ηγέτη του ιστορικού Κινήματος. Το «Spiegel» έγραψε ότι η Μέρκελ δεν έχει αντίρρηση σ' έναν πόλεμο, αρκεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Γερμανίας - γεγονός σχεδόν εξωφρενικό. Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τους Τεύτονες όχι μόνο να συμμετέχουν σε πολεμικά νιτερέσα, αλλά να τα προκαλούν κιόλας.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η παγκόσμια κοινότητα (η Δύση, δηλαδή) άρχισε να ξανασκέφτεται την υπόθεση της Συρίας μόλις είδε τον Βαγγέλη να ξεθηκαρώνει... Σου λένε, τούτος ο τύπος έχασε από τον ΓΑΠ το 2007. Το 'χει η κούτρα του να κατεβάζει ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: