Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Αύριο στον εισαγγελέα ο Τσουκάτος, πλησιάζει στη Βουλή ο φάκελος


Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα στην υπόθεση της Siemens, καθώς ενισχύονται πληροφορίες και φήμες για αποκαλύψεις εμπλοκής και άλλων πολιτικών προσώπων. Εφόσον, δε, από την έρευνα προκύψει ανάμιξη υπουργών στην υπόθεση, τα χέρια του εισαγγελέα Αθανασίου είναι «δεμένα». Αμέσως, ο εισαγγελικός λειτουργός είναι υποχρεωμένος να «παγώσει» την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί και να διαβιβάσει την ογκώδη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Στο εισαγγελικό μέτωπο, ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου καλεί συνεχώς μάρτυρες και υπόπτους για να διασταυρώσει όσα προκύπτουν από κινήσεις λογαριασμών, ενώ η εβδομάδα αναμένεται «καυτή» μετά την αποκάλυψη της σκοτεινής διαδρομής του 1.000.000 γερμανικών μάρκων προς το ΠΑΣΟΚ. Κοινό πρόσωπο και στους 7 λογαριασμούς όπου «έσπασε» το ποσό φέρεται να είναι ο κ. Χρήστος Γενναίος, στενός συνεργάτης του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος καταθέτει αύριο. Ο κ. Γενναίος κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα, το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου θα περάσει και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, του είχε προτείνει την οικονομική ενίσχυση του κόμματος το 1999. Ο κ. Χριστοφοράκος καλείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον κ. Τσουκάτο, αλλά και να εξηγήσει γιατί η οικονομική ενίσχυση δεν έγινε με διαφανή τρόπο και ονομαστικά, αλλά ακολούθησε άλλη διαδρομή...

Ενώπιον του εισαγγελέα όμως καλούνται να παρουσιαστούν σήμερα με την ιδιότητα του «υπόπτου» και τα εφτά παρένθετα πρόσωπα, εκείνοι δηλαδή που φέρονται συνδικαιούχοι των λογαριασμών του Χρήστου Γενναίου. Πρόκειται για τα πρόσωπα στα ονόματα των οποίων αντιστοιχούσαν οι επτά λογαριασμοί όπου μεταφέρθηκε, από το λογαριασμό του Χιώτη επιχειρηματία κ. Γιάννη Πιταούλη, το ποσό του 1.000.000 μάρκων, το οποίο στη συνέχεια, μέσα σε βαλίτσες και αποσπασματικά, διοχετεύθηκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως λέγεται ότι κατέθεσε ο έτερος των μεσολαβητών κ. Στέλιος Βίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: