Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Πολιτική κρίση




Γεια σας,
παρατηρούμε όλοι την προσπάθεια των πολιτικών, όλων των κομμάτων, να μας πείσουν να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα...

Πραγματικά είναι λυπηρό στην Ελλάδα, που έχει γνωρίσει δικτατορία και βασιλεία, που έχουν γίνει αιματηροί αγώνες για την κατάκτηση στην δημοκρατίας, αλλά πάνω από όλα, στην χώρα που δημιουργήθηκε η δημοκρατία, οι πολίτες να αρνούνται τόσο αυθόρμητα και μαζικά να ασκήσουν το δικαίωμα που με αγώνες διασφάλισαν...

Αν δεν συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές, τότε τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι ασκείται η δημοκρατία και όχι κάποιας μορφής ολιγαρχία?

Η κοινή δικαιολογία των περισσότερων είναι ότι δεν αλλάζει τίποτα... Συμφωνώ... Όμως ακόμα και για αυτό, η ευθύνη είναι δική μας. Αν ψηφίζαμε το κόμμα που μας αντιπροσωπεύει, τότε κάτι θα άλλαζε... Ας αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα με τους γονείς μας, καθαρά και μόνο από συνήθεια και όχι από επιλογή... Ας αναρωτηθούμε επίσης, αν γνωρίζουμε τις θέσεις του κόμματος που υποστηρίζουμε.

Βέβαια, η αποχή από τις εκλογές έχει και άλλη αιτία. Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει αλλοιωθεί τόσο που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία. Οι βουλευτές στο σύνολό τους είναι συνεχώς οι ίδιοι.

Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί...η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: