Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Βρε Γιωργάκη αφού δε σε πάει η φιλοσοφία, γιατί τα βασανίζεις τα διλήμματα;


by exastal


Σε συμπόσια φιλοσοφικής αναζήτησης έχουν εξελιχθεί οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του «κινήματος». Ο πρόεδρος έχει εντρυφήσει στα φιλοσοφικά ζητήματα από τις απαρχές της ανθρώπινης σκέψης μέχρι τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Στον ελεύθερο χρόνο του μελετά Ηράκλειτο, Επίκουρο και Καστοριάδη. Οι σύντροφοί του βρήκαν επιτέλους έναν τομέα που να απασχολείται ο πρόεδρος και να μην τους ενοχλεί. Λέγεται ότι ο Βενιζέλος κουράστηκε αλλά τελικά το βρήκε το κουμπί του ηγέτη Γιώργου. Και ήταν τα φιλοσοφικά διλλήματα. Με αντικείμενο τον άνθρωπο, τα ζώα, τους Πακιστανούς και τα πράσινα παπαγαλάκια. Ειδικά για τα τελευταία δεν χρειάστηκε και πολλά. Μερικά γεύματα στην Εκάλη και στο γιαπωνέζικο Nobu και όλα τα διαπλεκόμενα τσιράκια, χαλί να τους πατήσει ο Γιωργάκης! Ενδιάμεσα τον Καραμανλή, από τη μια «κηφήνα της Ραφήνας» θα τον φωνάζουν και από την άλλη θα μας διαβεβαιώνουν ότι δεν τον ξεκολλά η Νατάσα από το PS3. Τους το είπε ο ...... κηπουρός του Μαξίμου! Ενώ ο Γιώργος ……προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας. Με Ρόζα και σοσιαλιστικό μετασχηματισμό ασχολείται και στα κενά του μελετά τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τον Έλληνα:
Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;
Ή ταν ή δεν ήταν
Βενιζέλος ή Παπανδρέου
Σκέτος ή γλυκός με φουσκάλες;

Παγωτάκι ή γλυκάκι;

Φραπεδάκι ή φρέντο;

Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Και όλα τα συναφή κλασσικά ζητήματα που απασχολούν όλα τα σύγχρονα φιλοσοφικά ρεύματα της παγκόσμιας σκέψης. Με το ένα και το άλλο όμως ο Γιώργος έγινε κινητή φιλοσοφική εγκυκλοπαίδεια και φορητός παντογνώστης έτοιμος ανά πάσα στιγμή να διακρίνει τη διαφορά του ευτελούς από το ευγενές μέταλλο! Τύφλα νάχει το laptop των 100 ευρώ! Ένα πράγμα με απασχολεί. Αυτή η περίφημη «αναδιανομή του πλούτου» θα εφαρμοστεί τις πρώτες εκατό μέρες του Γιωργάκη ή θα το σκέφτεται 20 χρόνια;
Παρεμπιπτόντως σας ενημερώσουμε ότι το «Δεξί Εξτρέμ», συμβαδίζοντας με το πνεύμα των ημερών, μετονομάσθηκε σε «Βάρβαρο Εξτρέμ», με λεζάντα που σκοτώνει: «Γιατί η επιλογή μεταξύ Σοσιαλισμού του Γιωργάκη και Βαρβαρότητας... είναι εύκολη» …. Και εις ανώτερα στάδια του σοσιαλισμού οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: