Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Το συνέδριο της ΝΔ

Στο διήμερο συνέδριο της ΝΔ επιβεβαιώθηκαν ορισμένα γεγονότα για τα οποία η Politikiprotasi έχει κάνει αναφορά εδώ και μέρες.

1. Πανηγυρική ατμόσφαιρα με χαρές και χαζογελάκια, λες και δε μεσολάβησε πριν από ένα μήνα η πρωτοφανής συντριβή της ΝΔ με 10,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

2. Κανένας από τους τρεις υποψήφιους αρχηγούς δε θεώρησε σκόπιμο και αναγκαίο να ζητήσει συγνώμη για τη συντριβή αλλά και για τις δικές του πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σ' αυτό το αποτέλεσμα.

3. Για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.

4. Ακόμα και ο Ζορρό θεώρησε ότι υπεύθυνοι είναι όσοι κρατούσαν κλειστές τις πόρτες των γραφείων τους στο λαό, λες...
και ο ίδιος είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους. Η Ελλάδα είναι μικρή και ξέρουμε φίλε Ζορρό πόσο εύκολα προσβάσιμος είσαι σε όλους.

5. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δυστυχώς απογοήτευσε με τις δηλώσεις του. Από τη στιγμή που δεν είχε το σθένος να βγει μπροστά, είναι καλύτερα να σιωπά.

6. Η εικόνα με τους τρεις υποψήφιους ΜΑΖΙ στην εξέδρα δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός και μια πράξη πολιτικού πολιτισμού. Σκεφθείτε τι είχε συμβεί στην ανάλογη περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ όπου σκυλοβρίζονταν όλη μέρα Παπανδρέου και Βενιζέλος.

7. Αν δεν αντιληφθούν οι υποψήφιοι ότι είναι πολύ μακριά από το μέσο ψηφοφόρο της ΝΔ τότε στις εκλογές στις 29/11 θα ψηφίσουν μόνο οι γνωστοί οι φίλοι και τα σόγια των υποψηφίων. Μέχρι τώρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

8. Οι σύνεδροι θα περίμενε κανείς να ήταν επικριτικοί και αυστηροί απέναντι σε όλους. Αντίθετα είδαμε στην ουσία χειροκροτητές του ενός ή του άλλου. Τελικά αυτό είναι φυσικό καθώς αυτοί είναι που έφεραν τη ΝΔ σ' αυτήν την κατάσταση. Ευτυχώς δε θα αποφασίσουν μόνο οι χειροκροτητές και οι προσκυνημένοι.

9. Είμαι περίεργος να ξέρω πως αισθάνεται ο Κ. Καραμανλής που βλέπει αυτήν την κατάσταση τώρα, ενώ θα μπορούσε σήμερα να ασκεί ακόμα την πρωθυπουργία της χώρας.

10. Αναφορικά με το μέλλει γενέσθαι στην εκλογή επαναλαμβάνω αυτό που έχω ήδη γράψει εδώ και μέρες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...[...]

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο λαός αποφάσισε.
Η Αντώνης Σαμαράς φέρνει την αναγέννηση και την κυβέρνηση, η Θεοδώρα Μητσοτάκη φέρνει τη συντήρηση και την αντιπολίτευση μέχρι το 2020.
Τέλειωσαν τα διλήμματα.
Μετά το πατατράκ του Γιωργάκη, η Ελλάδα κοιτάει μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.