Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ισλαμιστές προειδοποιούν τους δημιουργούς του «South Park»

Ακραία ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε με διαδηλώσεις και βίαια αντίποινα τους δημιουργούς του γνωστού σατιρικού καρτούν «South Park» μετά την προβολή του προφήτη Μωάμεθ με στολή αρκούδας σε πρόσφατο επεισόδιο.
Στο χθεσινό της επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε η λέξη «ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» ενώ ο Μωάμεθ με στολή αρκούδας αντικαταστάθηκε με τον Άγιο Βασίλη που φορούσε την ίδια στολή.
Η αμερικανική οργάνωση RevolutionMuslim.com είχε αναρτήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην ιστοσελίδα της μία προειδοποίηση προς τους δημιουργούς της σειράς, Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ, ότι «υτό που κάνουν είναι βλακώδες και μάλλον θα καταλήξουν σαν τον Τέο Βαν Γκογκ μετά την προβολή της εκπομπής τους».
Η ιστοσελίδα προέβαλε επίσης φωτογραφία του Ολλανδού σκηνοθέτη...
...Τέο Βαν Γκογκ (που δολοφονήθηκε το 2004 από Ισλαμιστή αφού είχε γυρίσει ταινία για τη βία εναντίον των μουσουλμάνων γυναικών), καθώς και τη διεύθυνση των γραφείων παραγωγής που φέρονται να ανήκουν στους δύο δημιουργούς της δημοφιλούς σειράς.

Η προειδοποίηση δημοσιοποιήθηκε μετά την προβολή επεισοδίου την περασμένη εβδομάδα στο οποίο ο προφήτης Μωάμεθ παρουσιαζόταν να φορά στολή αρκούδας, ο Ιησούς παρακολουθούσε πορνογραφική ταινία και ο Βούδας έκανε χρήση ναρκωτικών.

Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης αρνήθηκε ότι η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα ωθεί στη βία, υποστηρίζοντας ότι όσοι έχουν προσβληθεί από την εκπομπή μπορούν να διαμαρτυρηθούν με επιστολές προς στους δημιουργούς της.

Το «South Park», που παρακολουθεί τις σουρεαλιστικές περιπέτειες τεσσάρων παιδιών εδώ και 13 χρόνια, έχει σατιρίσει πολλές φορές στο παρελθόν θρησκευτικά θέματα.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: