Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η Κυβέρνηση απαξιώνει την πολύτεκνη οικογένεια

Τα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας με έχουν απασχολήσει εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω οτι η κοινωνική διάσταση του κράτους οφείλει να εξαντλείται στα ζητήματα των πολυτέκνων. Η εποχή της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, ας μη συμπαρασύρει κάθε τι δημιουργικό, γόνιμο και ανθρώπινο.
Το κομμάτι της φορολογικής αντιμετώπισης των πολυτέκνων είναι αρκετά σοβαρό. Παρέχεται φορολογική απαλλαγή σε όσους έχουν τρία προστατευόμενα τέκνα - 23500 ευρώ, ενώ από το 4ο και πλέον παιδί η απαλλαγή περιορίζεται σε 2000 ευρώ για κάθε τέκνο. Το όριο μπορεί να αυξηθεί στα 30000 ευρώ για τα 4 παιδιά και να εκπίπτει το υπολογιζόμενο κόστος ζωής για πάνω από 4 παιδιά. Άλλωστε ο...
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε δηλώσει οτι στηρίζει ένα φορολογικό σύστημα στο οποίο τα περισσότερα παιδιά σε μια οικογένεια, θα συνιστούν αναλόγως λιγότερους φόρους. Τα έσοδα μπορούν να προκύψουν από τη συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους, την πώληση των ΔΕΚΟ και τη μείωση των επιτροπών και των μισθών των κρατικών στελεχών.

Στην Παιδεία είχε θεσμοθετηθεί επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου ο διορισμός των πολυτέκνων εκπαιδευτικών με 4 παιδιά. Στο νέο νομοσχέδιο της Υπουργού Δια Βίου Μάθησης Κας Άννας Διαμαντοπούλου, καταργείται το προνόμιο της πολύτεκνης οικογένειας για εργασία, επιβίωση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειάς της. Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι άξιοι να διδάξουν στα παιδιά μας, αλλά και να αποτελέσουν το πρότυπο για τη δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών!

Σε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων και πολυπολιτισμικότητας, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε το μέλλον της πολύτεκνης οικογένειας, έξω από κόμματα και χρώματα. Η Ελλάδα της Ευρώπης οφείλει να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και να δρομολογήσει τις ευκαιρίες για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: