Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι δολοφόνοι είχαν προειδοποιήσει...

Απόσπασμα από το Βήμα 5.2.2009

Μια νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την προχθεσινή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού

Με σωρεία δολοφονικών επιθέσεων κατά αστυνομικών αλλά και κρατικών παραγόντων και δημοσιογράφων απειλεί η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» με την προκήρυξη που έστειλε χθες στην εφημερίδα «Τα Νέα» (δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας) και με την οποία αναλαμβάνει την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Η προκήρυξη περιεχόταν σε CD που άφησαν τα μέλη της οργάνωσης- ύστερα από τηλεφώνημα στην εφημερίδα- στον τάφο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Στην προκήρυξη- έκτασης περίπου μιας σελίδας- η «Σέχτα Επαναστατών» αναφέρει ότι είχε στόχο να σκοτώσει τους αστυνομικούς του Τμήματος Κορυδαλλού λέγοντας ότι «είναι τυχεροί που δεν έσκασε η χειροβομβίδα που ρίξαμε κατά πάνω τους». Επιπλέον η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση ασκεί κριτική στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», η οποία είχε προχωρήσει στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών», ο «Επαναστατικός Αγώνας» δεν έπρεπε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αυτά τα δύο σημεία όπου....
«αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώναμετατρέποντάς τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής.Αντίθετα,προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού...». Ωστόσο στην προκήρυξή της η οργάνωση δηλώνει ότι συμφωνεί στην επιλογή των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» για τη στοχοποίηση της Αστυνομίας.

Στην προκήρυξή της η «Σέχτα Επαναστατών» περιέχει βαρείς ως υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους αστυνομικούς αλλά και άμεσες απειλές για τη ζωή τους. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται ότι «η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο μια σφαίρα» αλλά και, «όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι ωραίοι χωρίς μία τρύπα στη μέση». Η οργάνωση θεωρεί ότι κάθε επίθεση εναντίον ενός απλού αστυνομικού μεταφέρει μήνυμα σε όλες τις βαθμίδες της Αστυνομίας. Oσον αφορά τους επόμενους στόχους της, η οργάνωση αναφέρει ότι σύντομα «θα έλθει η σειρά» ανώτερων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και κρατικών παραγόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η «Σέχτα Επαναστατών» αποδέχεται πως η προκήρυξή της περιέχει στοιχεία «κυνικότητας», με έλλειψη ιδεολογικού υποβάθρου, από την άλλη πλευρά όμως υποστηρίζει ότι εκείνη έχει στόχο την ένοπλη δράση και όχι τις θεωρίες και τα λόγια. Παράλληλα φαίνεται να θέλει να δώσει εικόνα μαζικής συμμετοχής στην ένοπλη δράση αναφέροντας ότι δεκάδες άντρες και γυναίκες ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα. Μάλιστα στο κείμενό της η οργάνωση περιλαμβάνει και μικρό απόσπασμα από προκήρυξη της γερμανικής οργάνωσης αντάρτικου πόλης «RΑF- Φράξια Κόκκινος Στρατός», όπου ανάμεσα σε άλλα μνημονεύεται ότι «όσοι δεν οπλίζονται πεθαίνουν». 

Οι αστυνομικοί προκειμένου να διαλευκάνουν την επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης, εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ημιαυτόματο όπλο Scorpion που χρησιμοποίησαν τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών». Οπως αναφέρει ο ειδικός αναλυτής σε θέματα χρήσης όπλων και βλητικών εξετάσεων κ. Γ.Ραυτογιάννης, «τα όπλα αυτά που παράγονταν στην πρώην Γιουγκοσλαβία μπορούν να φέρουν μέχρι 20 φυσίγγια και θεωρούνται ιδανικά για ένοπλες επιθέσεις από απόσταση 10-20 μέτρων. Ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από ομάδες αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα. Ωστόσο έχουν βρεθεί στην κατοχή της ομάδας των ληστών με τα μαύρα που εξαρθρώθηκε το 2006, ενώ είναι ένα όπλο που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι ποινικοί και κυρίως οι ληστές τραπεζών» .

Αξιωματικοί του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν χθες σε ελεγχόμενη έκρηξη της χειροβομβίδας - σοβιετικού τύπου- που είχαν ρίξει τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού και η οποία δεν είχε εκραγεί. Οι αξιωματικοί έκριναν ότι ήταν αδύνατη η πλήρης απενεργοποίηση της χειροβομβίδας αλλά και ότι η εξέτασή της στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια περιέκλειε πολλούς κινδύνους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε προσπάθεια εξέτασης ορισμένων ευρημάτων στο περίβλημα της χειροβομβίδας προτού καταστραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: