Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πήραμε την δόση των 34,3 δισ. ευρώ

Την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.
Η εκταμίευση είναι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου, στο οποίο δόθηκε και τυπικά το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση....

Στο δημοσίευμα του Dow Jones Newswires γίνεται αναφορά σε αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Ελλάδα έλαβε σήμερα ολόκληρη την πολυαναμενόμενη δόση των 34,3 δισ. ευρώ. "Λάβαμε την πρώτη δόση συνολικού ύψους 34,3 δισ. ευρώ", δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η εκταμίευση ακολουθεί τις αποφάσεις του Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου στο οποίο δόθηκε και τυπικά το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση.

Το Dow Jones Newswires υπενθυμίζει ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ότι το EFSF είναι έτοιμο να διαθέσει στην Ελλάδα 49,1 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Από αυτό το ποσό τα 34,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στην πρώτη δόση ως εξής: 16 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και 11,3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της επαναγοράς χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: