Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτο : Στο πλευρό του ΜΕΤΡΟ κλείνει αύριο και ο Προαστιακόςσιδηρόδρομος

 Ανανεωμένο

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνει και ο Προαστιακός ...αυτή την στιγμή συνεδριάζουν όλα τα σωματεία των ΜΜΜ και απ´οτι φαίνεται όλοι μαζί πάνε για απεργίες καταρχάς 24 ώρες επαναλαμβανόμενες....


Για αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και στο Προαστιακό αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες. Εκκρεμούν αποφάσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ.
Συνέλευση πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι του Μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί αν θα κινηθούν αύριο, Παρασκευή, οι συρμοί του Μετρό με επιστρατευμένο προσωπικό.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές του Μετρό δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν τα φύλλα επίταξης. Σύμφωνα με το νόμο, η άρνηση παραλαβής τους αποτελεί ποινικό αδίκημα και ακολουθείται η αυτόφωρος διαδικασία.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: